vershoudfolie
2 bakplaten met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
vershoudfolie
2 bakplaten met bakpapier
bereiden
bereidingstip
• Hoe langer het deeg rust, hoe lekkerder de kruidnoten worden. Je kunt het deeg prima een nachtje laten rusten in de koelkast. <br> • Druk het deeg niet plat, maar rol het tot kleine bolletjes. Tijdens het bakken krijgen de bolletjes vanzelf de typische kruidnootvorm.. <h4>Variatietips</h4> • Maak veganistische kruidnoten met plantaardige margarine en plantaardige melk. <br> • Dip de kruidnoten na het bakken in gesmolten chocolade en laat uitharden op bakpapier. <br> • Extra kruidigheid? Voeg 1 el speculaaskruiden toe, of een snufje anijszaad of zwarte peper. <br> • Vervang het zelfrijzend bakmeel (deels) door volkorenmeel en voeg 1-2 el bakpoeder toe. <br> • Liever spelt? Gebruik speltmeel + 1-2 el bakpoeder als alternatief voor zelfrijzend speltmeel.. <h4>Wat is eigenlijk het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?</h4> Wat we allemaal ‘pepernoot’ noemen, is eigenlijk een kruidnoot. De traditionele pepernoot is wat taaier en onregelmatig van vorm. Hij lijkt ook meer op taaitaai dan op een kruidnoot.. <h4>Uitdeel- en bewaartips</h4> • Kruidnoten zijn warm en koud lekker. Net uit de oven zijn ze krokant, een dag later zijn de smaken goed ingetrokken. <br> • Bewaar ze luchtdicht in een afsluitbare trommel op kamertemperatuur. Dan blijven ze 1-2 dagen lekker knapperig. <br> • Kinderen kunnen kruidnoten eten vanaf ongeveer 1 jaar, mits ze goed kunnen kauwen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 190 kcal |
vet | 8 gram |
verzadigd vet | 5 gram |
koolhydraten | 25 gram |
eiwit | 2 gram |
WEB01-SPAR-PU