eenvoudig
30 min.
tussendoortje

Kruidnoten

ingrediënten


30 min
4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

125 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Kneed het bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden, boter en zout door elkaar. Voeg de melk in 2 delen toe en kneed kort tot een soepel deeg.
  • 2 Vorm tot een bal, verpak in vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg in balletjes ter grootte van een knikker en verdeel over de 2 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg voor genoeg tussenruimte en druk ligt aan.
  • 4 Bak de kruidnoten in 15 min. lichtbruin en gaar. Wissel de bakplaten eventueel halverwege, zodat de kruidnoten gelijkmatig garen. Laat de kruidnoten in 30 min. helemaal afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Voeg in plaats van een plakje ontbijtkoek wat kruidnoten toe aan je stoofpotje. Dat zorgt voor binding van de saus en geeft deze lekkere zoetkruidige smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 237 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | g'woon tablet crispy