gemiddeld
30 min.
tussendoortje
recepten Kruidnotenparade

Kruidnotenparade

ingrediënten


30 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

125 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

125 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels speculaaskruiden
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

bakpapier

  • 1 Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, boter, speculaaskruiden, een snufje zout en de melk een soepel deeg. Leg even in de koelkast. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • 2 Vorm kleine bolletjes, zo groot als een knikker, van het deeg en druk deze een beetje plat. Bestuif de bakplaat met bloem. Leg de deegbolletjes op de bakplaat en bak ze 15-17 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Laat op de bakplaat afkoelen en schep daarna van de plaat.
  • 3 Smelt de pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie. Doop de afgekoelde pepernoten in de chocolade en leg op bakpapier. Bestrooi met gebaksdecoratie en laat drogen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 50 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip