4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht

Ku lo yuk

ingrediënten


25 min
4 personen
1 blik ananasstukje

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Wentel het vlees door de rest van de maizena. Klop de overtollige maizena eraf en f rituur het vlees in porties in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de ui, paprika en komkommer 3-4 minuten. Voeg de rest van de sesamolie, ketchup, azijn en bouillon toe. Kook iets in. Roer 1 eetlepel maizena los met 1 eetlepel water en bind de saus ermee.
  • 3 Schep de ananas, eventueel wat ananassap en het vlees erdoor. Lekker met witte rijst, sambal en kroepoek.

bereidingstip

Maak de saus van dit recept iets pittiger en roerbak 1 fijngehakte rode peper mee.. <h4>Hoe voorkom ik dat de korst zacht wordt?</h4>Laat de gefrituurde stukjes eerst goed uitlekken voordat je ze met de saus mengt. Voeg de saus pas vlak voor het serveren toe, zodat de korst krokant blijft. Serveer de saus eventueel apart voor extra knapperigheid.<br><h4>Wat serveer je bij ku lo yuk?</h4>Ku lo yuk past heel goed bij witte rijst, gebakken rijst of noedels. Deze bijgerechten nemen de zoetzure saus perfect op en maken het geheel lekker compleet. Noedels geven een wat lichtere maaltijd, terwijl gebakken rijst juist een vollere, hartige bite toevoegt.<br><h4>Hoe bewaar ik ku lo yuk?</h4>Bewaar ku lo yuk het liefst zonder saus in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft de korst het langst stevig. Met saus blijft het gerecht ongeveer twee dagen goed.<br><h4>Hoe kan ik ku lo yuk het beste opwarmen?</h4>Warm de stukjes zonder saus op in de oven zodat ze weer krokant worden. De saus kun je apart opwarmen in een pannetje. Meng alles vlak voor het serveren voor de beste structuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 31 gram