4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht

Ku lo yuk

ingrediënten


25 min
4 personen
1 blik ananasstukje

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Wentel het vlees door de rest van de maizena. Klop de overtollige maizena eraf en f rituur het vlees in porties in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de ui, paprika en komkommer 3-4 minuten. Voeg de rest van de sesamolie, ketchup, azijn en bouillon toe. Kook iets in. Roer 1 eetlepel maizena los met 1 eetlepel water en bind de saus ermee.
  • 3 Schep de ananas, eventueel wat ananassap en het vlees erdoor. Lekker met witte rijst, sambal en kroepoek.

bereidingstip

Maak de saus van dit recept iets pittiger en roerbak 1 fijngehakte rode peper mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 31 gram