4 personen
uitdagend
40 min.
voorgerecht
home recepten Kurkumapoffer met bloemkoolcrème en pistachekaramel

Kurkumapoffer met bloemkoolcrème en pistachekaramel

ingrediënten


40 min
4 personen
1 snufje chilipepervlokken
25 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

veldsla

dit product is niet beschikbaar

waterkers
20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

spuitzak

  • 1 Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een lage stand en bestrijk met olijfolie. Schep met 2 lepels hoopjes beslag in de pan en laat een paar minuten garen.
  • 2 Keer de poffers om en bak nog 1 minuut. Neem uit de pan en leg tussen 2 stukken bakpapier. Bak zo 12 kleine poffers.
  • 3 Stapel ze op en verdeel de bloemkoolcrème (zie tip) erover met 2 kleine lepeltjes of een spuitzak.
  • 4 Breek of verkruimel de pistachekaramel en strooi erover. Garneer met waterkers.

bereidingstip

Verdeel een bloemkoolcrème over de poffers: verwarm 1 eetl. boter en fruit 1 gesnipperde sjalot. Voeg 1⁄2 theel. kurkuma (koenjit), mespunt komijnpoeder, snufje chilipoeder en 250 gram fijngesneden bloemkool toe en roerbak 1 minuut. Voeg 3 eetl. water toe en stoof afgedekt in 5 minuten beetgaar. Giet af, pureer met 2 eetl. crème fraîche en een mespunt citroenrasp. Breng op smaak met zout en klop 20 gram koude boter in stukjes erdoorheen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Begin lekker fris met Jean Sablenay Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 10 gram