4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

ingrediënten


20 min
4 personen
7 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

450 gram franse magere kwark

dit product is niet beschikbaar

450 gram milde kwark

dit product is niet beschikbaar

312 gram mandarijnpartjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappellikeur
3 eetlepels rum
75 gram blanke rozijnen

benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes.
  • 2 Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad.
  • 3 Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje.
  • 4 Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 13 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip