4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
home recepten Kwark met gebakken peer en roggebrood

Kwark met gebakken peer en roggebrood

ingrediënten


15 min
4 personen
400 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën roggebroden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roomboter

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 conference peren

  • 1 Halveer 2 conference peren in de lengte en verwijder het klokhuis met een theelepel. Snijd de helften elk in 3 parten. Bestrooi de snijkanten met 30 g suiker.
  • 2 Verhit 2 el roomboter in een koekenpan en bak de peerparten ca. 5 min. op een middelhoge stand tot ze lichtbruin zijn. Keer regelmatig.
  • 3 Verkruimel 2 sneetjes roggebrood boven een kom en meng de rest van 20 g suiker erdoor. Neem de peren uit de pan. Bak de kruimels in dezelfde pan in ca. 3 min. krokant.
  • 4 Serveer de gebakken peer met 400 g volle kwark en bestrooi met de zoete roggebroodkruimels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 266 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 8 gram