4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch
home recepten Kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes

ingrediënten


30 min
4 personen
pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

8 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter magere kwark

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 muffinbakvormpjes

2 kleine potjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng alle ingrediënten voor de broodjes en vorm er bolletjes van in de vormpjes.
  • 2 Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven. Wel intussen de abrikozen in heet water. Klop de crème fraîche los.
  • 3 Pureer de abrikozen met de honing en meng voorzichtig door de crème fraîche. Vul 1 potje met de abrikozenspread en 1 potje met een paar eetlepels pindakaas.
  • 4 Bestrijk de kwarkbroodjes tijdens de picknick met het beleg.

bereidingstip

Pureer voor een bosvruchtensmoothie 400 gram schoongemaakte aardbeien met een staafmixer met 100 gram blauwe bessen, 200 ml yoghurt, de blaadjes van 1 takje munt en 1 theelepel honing.. Meng voor een snelle picknicksalade 1 zakje veldsla met 1 blikje mais en 100 gram gehalveerde tomaatjes. Neem mee in een afsluitbare pot en meng voor het serveren met een bakje rauwkost met komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 14 gram