12 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Kwarkmuffins met warme ananassaus

Kwarkmuffins met warme ananassaus

ingrediënten


20 min
12 personen
1 eetlepel passievruchtenlikeur
1 eetlepel marasquin
1 potje ananasjam

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen
225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vruchtenkwark perzik

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vruchtenkwark banaan

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

papieren cupcakevormpje

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Voeg de zonnebloemolie, de kwark en de suiker toe en klop dit mengsel glad.
  • 2 Voeg het zelfrijzend bakmeel en de rozijnen toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  • 3 Schep 2-3 eetlepels beslag in de cakevormpjes of in de muffinplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin.
  • 4 Laat ze 5 minuten in de vormpjes of plaat op het rooster afkoelen.
  • 5 Verwarm intussen de ananasjam zonder te koken. Meng de marasquin erdoor en presenteer deze saus bij de muffins.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 5 gram