gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Kwarkspread met radijs en gepofte aardappel

Kwarkspread met radijs en gepofte aardappel

ingrediënten


25 min
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

4 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prik de aardappels in en leg ze in een cirkel op een magnetronschaal. Zet circa 6 minuten op 800 Watt in de magnetron. Draai de aardappels om en gaar ze nog 4-6 minuten op 800 Watt (afhankelijk van de grootte van de aardappels). Laat ze afgedekt buiten de magnetron even nagaren.
  • 2 Rasp intussen de helft van de radijsjes en snijd de andere helft in plakjes. Meng de kwark met zout, peper, 2 eetlepels olijfolie, de helft van de bosui, geraspte radijs en knoflook.
  • 3 Snijd de aardappels kruislings in, druk ze iets open en verdeel de kwarkspread erover. Leg de plakjes radijs en de rest van de bosui erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

bereidingstip

Vervang de vastkokende aardappels in dit recept door zoete aardappels en voeg 1 eetlepel honing in plaats van olijfolie toe aan de kwark.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 15 gram