- 1 Prik de aardappels in en leg ze in een cirkel op een magnetronschaal. Zet circa 6 minuten op 800 Watt in de magnetron. Draai de aardappels om en gaar ze nog 4-6 minuten op 800 Watt (afhankelijk van de grootte van de aardappels). Laat ze afgedekt buiten de magnetron even nagaren.
- 2 Rasp intussen de helft van de radijsjes en snijd de andere helft in plakjes. Meng de kwark met zout, peper, 2 eetlepels olijfolie, de helft van de bosui, geraspte radijs en knoflook.
- 3 Snijd de aardappels kruislings in, druk ze iets open en verdeel de kwarkspread erover. Leg de plakjes radijs en de rest van de bosui erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
bereidingstip
Vervang de vastkokende aardappels in dit recept door zoete aardappels en voeg 1 eetlepel honing in plaats van olijfolie toe aan de kwark.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.