8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kwarktaart met vanille en blauwe bessen

Kwarktaart met vanille en blauwe bessen

ingrediënten


30 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 vanillestokjes

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram biscuits

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Laat de boter smelten. Draai de biscuits in de keukenmachine tot fijn kruim en giet de boter erbij. Vermeng tot een smeuïge massa.
  • 2 Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met olie. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
  • 3 Laat de gelatine weken in koud water. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit.
  • 4 Verwarm de melk met het vanillemerg en de stokjes en laat circa 10 minuten op lage stand trekken. Neem de stokjes eruit en los de uitgeknepen gelatine op in de warme melk. Laat de melk wat afkoelen en roer dit door de kwark.
  • 5 Klop de slagroom stijf met de suiker en schep dit rustig en gelijkmatig door de kwark. Giet deze massa in de springvorm en laat afgedekt in de koelkast circa 3 uur opstijven.
  • 6 Ga met een puntig mes langs de randen en verwijder de rand van de springvorm. Verdeel de bessen over de taart en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 12 gram