4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Kwartnoten met ananaschutney

Kwartnoten met ananaschutney

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram verse ananas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

8 zoute sticks

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel roze peperkorrels
plakje radijsje
4 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Roer de geitenkaas los met de melk en meng met de bosui en radijs. Vorm met 2 dessertlepels 8 gelijke porties en rol deze met een vochtige, koele hand tot een balletje. Bestrooi de balletjes met roze peper en laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 2 Vul de spuitzak met de chutney en spuit 4 lijnen als een notenbalk op 2 of 4 borden. Leg de kaasballetjes op en tussen de lijnen en steek aan de rechterkant van elk balletje een zoute stick rechtop erin.

bereidingstip

Je kunt deze frisse geitenkaasballetjes ook als amuse serveren, ga dan uit van maar 1 balletje per persoon. Leg de balletjes eventueel op een mooie lepel op een klein schepje chutney.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Zit er chutney in een gerecht? Wijk dan uit naar Zuid-Afrikaans wit, bijvoorbeeld deze Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté