- 1 Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
- 2 Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
- 3 Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
- 4 Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- 5 Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika’s, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
- 6 Haal de koriander en halve puntpaprika’s eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
- 7 Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
- 8 Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.
bereidingstip
Serveer er avocadopartjes, bestrooid met een beetje zout, en gebakken banaan bij.