10 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Laagjestaart met vanille-mascarpone en zomerfruit

Laagjestaart met vanille-mascarpone en zomerfruit

ingrediënten


35 min
10 personen
1 handje muntblaadje
300 gram gemengd zomerfruit
4 eetlepels aardbeienjam
1 zakje vanillesuiker
400 gram mascarpone
2 theelepels bakpoeder
225 gram zelfrijzend bakmeel
4 grote eieren
225 gram suiker
225 gram zachte boter

benodigdheden

2 taartvormen

taartrooster

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom de boter met de suiker, eieren, het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder tot een egaal beslag.
  • 2 Verdeel het beslag over de ingevette bakvormen en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de cakes goed afkoelen op een rooster.
  • 3 Klop intussen met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Bestrijk 1 cake met de aardbeienjam. Schep de helft van de mascarpone en wat fruit erop.
  • 4 Leg de andere cake erbovenop, bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel het overige fruit en wat munt erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 8 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier