4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Labne met volkorenpita's

Labne met volkorenpita's

ingrediënten


10 min
4 personen
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels gedroogde tijm
2 theelepels sesamzaad
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

bakplaat met bakpapier

  • 1 Leg een brandschone uitgewrongen natte theedoek in een vergiet boven een kom. Klop de yoghurt met 1 theelepel (zee)zout door elkaar en giet in de doek. Dek af met een bord en laat minimaal 4 uur uitlekken in de koelkast tot een dikke labne. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de pitabroodjes in puntjes en verdeel ze over de bakplaat. Meng de olie met het sesamzaad, de tijm, zout en peper. Houd de helft van deze kruidenolie apart. Bestrijk de pitapuntjes aan beide kanten met de overige olie en bak circa 6 minuten in de oven.
  • 3 Schep de labne in een schaaltje en verdeel de rest van de kruidenolie en munt erover. Serveer met de knapperige pitapuntjes om te dippen.

wijnadvies

De Just 0 Rosé heeft een mediterrane touch. Hij is fruitig en fris met bosvruchten, aardbei en framboos. Het kruidige karakter van deze alcoholvrije rosé combineert perfect met de tijm en munt van dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 19 gram