gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Lama-muffins met witte chocolade en kokos

Lama-muffins met witte chocolade en kokos

ingrediënten


45 min
1 chocolade glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 pakje witte fondant
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

15 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng de bloem met het bakpoeder, de fijne suiker, vanillesuiker en een snufje zout.
  • 2 Smelt de boter in een (steel)pan. Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en spatel door elkaar.
  • 3 Verdeel dit beslag over de cakevormpjes en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen.
  • 4 Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol de fondant uit. Snijd 12 kleine cirkels voor de neus en 24 langwerpige oortjes eruit.
  • 5 Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de muffins met de chocolade en bestrooi met de kokos. Laat drogen. Maak gezichtjes op de lama’s met de fondant en plak vast met wat gesmolten witte chocolade. Teken met de glazuurstift de oogjes en snuit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté