6 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven

ingrediënten


15 min
6 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 lamsbout

benodigdheden

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook in een kom, doe er de tijm en wat zout en peper bij en roer er de olie door. Wrijf het vlees rondom stevig in met dit mengsel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg twee grote vellen aluminiumfolie elkaar overlappend op de bodem van de braadslee. Leg twee andere vellen folie kruislings op de eerste twee. Leg het vlees op het folie en vouw het pakket aan de bovenkant zorgvuldig dicht. Zorg dat er aan de bovenkant van de bout voldoende ruimte is om de lucht te laten circuleren. Zet de lamsbout 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Maak het folie aan de bovenkant los, bedruip het vlees met het braadvocht en laat in circa 20 minuten kleuren.
  • 4 Neem het vlees uit de oven, giet het braadvocht in een pannetje en vouw het folie dicht. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten, zodat de sappen zich gelijkmatig kunnen verdelen voor het wordt aangesneden.
  • 5 Schep het vet van de saus en zeef hem. Serveer de saus bij het vlees. Lekker met voorjaarsgroenten en aardappelpuree.

bereidingstip

Op de vleesafdeling van de supermarkt wordt meestal lamsboutzonder bot verkocht. Verleng, voor een lamsbout met bot, de braadtijd met circa 15 minuten. Als bovenstaande tijden worden aangehouden, is het vlees nog net rosé. Wie het meer of minder gaar wil, past de oventijden aan.

wijnadvies

Een stevige Bordeaux of Médoc. Een krachtige Cabernet Sauvignon uit Californië of een Cinsault/Shiraz uit Zuid-Afrika (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 48 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst