- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede.
- 2 Meng 100 g boter met de knoflook, de peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees.
- 3 Meng de bloem en de tijm en strooi dit mengsel over de boter op het vlees.
- 4 Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven.
- 5 Verwarm de wijn met de bouillon. Giet dit over het vlees en braad het vlees nog 25 minuten in de oven.
- 6 Haal daarna de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.
- 7 Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in. Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper.
- 8 Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.
bereidingstip
Lekker met krieltjes en peultjes of sugarsnaps.
wijnadvies
De lamsbout laat zich graag breed begeleiden. Rood uit Bordeaux zoals Château Pessange of Brulot. Maar ook Cabernet Sauvignon van Jean Sablenay biedt zich graag aan. Uit Chili smaakt de blend van cabernet en merlot van Qué Mas naar meer. En ook Cabernet Sauvignon (de gewone en de Reserva) van Indomita schuiven met plezier aan.