- 1 Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes met de salie in circa 4 minuten zacht en lichtbruin.
- 2 Voeg de stukjes vijg en de port toe en laat afgedekt 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Snijd de lamskoteletten met een klein scherp mes een stukje in zodat er een holte ontstaat.
- 4 Bestrooi de koteletten van binnen en buiten met zout en peper en vul ze met de vijgen. Steek de opening met een prikker vast.
- 5 Verwarm de boter in dezelfde pan en bak de lamskoteletten om en om in circa 3 minuten per kant bruin en gaar.
bereidingstip
Lekker met couscous.
wijnadvies
In Spanje drinken ze er graag Finca de Labarca crianza bij. In Zuid-Afrika Cabernet Sauvignon/Merlot van Danie de Wet. In Chili Viña Maipo Carmenère of Indomita Cabernet Sauvignon.