6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lamskerrie met dadels ‘en croute’

Lamskerrie met dadels ‘en croute’

ingrediënten


20 min
6 personen
6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter Bulgaarse yoghurt
125 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

125 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

375 gram uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

750 gram rundvlees

dit product is niet beschikbaar

750 gram lamsvlees

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de olie en schroei het lamsvlees hierin dicht. Voeg de kerrie en ui toe en bak mee.
  • 2 Voeg de dadels, wijn, yoghurt en zure room toe en laat circa 45 minuten sudderen. Schep het vlees eruit en laat het vocht inkoken tot de helft.
  • 3 Giet het stoofvocht weer over het vlees en schep in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 4 Rol de plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een lange lap en rol het bladerdeeg uit over de schaal. Snijd bij en decoreer eventueel met de restjes deeg.
  • 5 Steek schoorsteentjes van aluminiumfolie erin en bak de lasmkerrie met dadels nog 45 minuten in de oven.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept ook eens een rol koelvers bladerdeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté