4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Lamskoteletjes met doperwtensalade

Lamskoteletjes met doperwtensalade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje rode wijn
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

8 lamskoteletten

dit product is niet beschikbaar

500 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram doperwt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Dop de erwten en blancheer ze ½ minuut in kokend water met zout. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Wrijf de koteletjes rondom in met zout en peper. Schud de doperwten in een grote kom om met de munt, bieslook en feta.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de koteletjes op een hoge stand eerst op het vetrandje en dan op beide kanten goed bruin en medium gaar. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt onder folie rusten.
  • 4 Zet de warmtebron op middelhoge stand en voeg de tijm en knoflook toe aan het bakvet. Bak kort mee en blus af met een scheutje rode wijn of water. Zet de warmtebron laag en maak de jus af door de boter erin te laten smelten. Serveer de lamskoteletten met een schepje jus erover en de salade erbij.

bereidingstip

Kun je geen verse doperwten krijgen voor dit recept? Neem dan diepvriesdoperwten.

wijnadvies

Bij deze lamskoteletjes smaakt een krachtige Spaanse rode wijn erg lekker. Ga voor een Estola Reserva uit La Mancha, een blend van tempranillo en cabernet sauvignon druiven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 26 gram