4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Lamskoteletjes met rozemarijn op aardappel-bosuipuree

Lamskoteletjes met rozemarijn op aardappel-bosuipuree

ingrediënten


30 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

8 kleine lamskoteletten

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappels met zout circa 20 minuten.
  • 2 Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier. Meng de olie met de tijm, knoflook en mosterd en bestrijk het vlees ermee. Steek een takje rozemarijn door ieder koteletje.
  • 3 Giet de aardappels af. Pureer ze met de boter en kookroom en breng op smaak met zout en peper. Schep de bosui erdoor en houd de puree warm.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster de lamskoteletjes 2-3 minuten per kant. Serveer het vlees op de puree. Lekker met tuinbonen.

bereidingstip

Voeg aan de mosterd 1 theelepel honing toe.. Vervang de rozemarijn in dit recept door 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 33 gram