4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
recepten Langzaam gegaarde speklapjes

Langzaam gegaarde speklapjes

ingrediënten


50 min
4 personen
2 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel witte peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vijfkruidenpoeder
4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng alle ingrediënten voor de saus. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de speklappen circa 3 minuten per kant. Giet vervolgens de saus in de pan en voeg 2 glazen water toe. Zorg ervoor dat de speklapjes goed bedekt zijn met de saus.
  • 2 Zet de warmtebron op een lage stand en laat circa 45 minuten pruttelen, totdat de speklapjes zacht geworden zijn. Keer de speklapjes regelmatig om. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel droog kookt.
  • 3 Giet de saus in een kom en bak de speklapjes nog kort rondom knapperig. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Serveer de knapperige speklapjes met de saus.

bereidingstip

Je kunt deze speklapjes ook ‘slow’ bereiden op de barbecue. Verhit de barbecue zodat de kolen aan één kant liggen. Leg de speklapjes in een aluminiumschaal en leg de schaal aan de kant waar geen kolen liggen. Sluit het deksel van de barbecue en laat circa 45 minuten indirect garen. Neem de speklapjes vervolgens uit de schaal en stook de barbecue een beetje op als dat nodig is. Bak de speklapjes rondom nog even knapperig op het rooster boven het vuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 17 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks