4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met gegrilde groenten en ricotta

Lasagne met gegrilde groenten en ricotta

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram ricotta
400 milliliter Italiaanse tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter hete melk

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

grillpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor. Bak de bloem een paar minuten mee zonder te laten kleuren. Giet de melk er, al roerend met een garde, geleidelijk bij en klop stevig tot een gladde saus. Laat de bechamelsaus circa 5 minuten garen op een lage stand. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en houd apart.
  • 2 Verhit een grillpan en bestrijk de plakken groente en ui aan beide kanten met olie. Gril om en om mooi bruin. Bestrooi de groenten licht met zout, peper en wat Italiaanse kruiden.
  • 3 Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Vouw deze lap in drieën en rol nogmaals uit tot een lap van circa 1-2 mm dik. Snijd het deeg in vellen voor lasagne, op maat van de ovenschaal.
  • 4 Verdeel een paar lepels tomatensaus over de bodem van de schaal en bedek met lasagnevellen. Bestrijk de pasta met wat saus en 1/3 van de groenteplakken. Bedek weer met lasagnevellen en bestrijk met de ricotta. Bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden en dek af met lasagnevellen. Maak zo nog twee lagen met groenten, saus en lasagnevellen en eindig met de bechamelsaus.
  • 5 Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 30 gram