- 1 Kook de lasagnebladen (circa 20 stuks) circa 3 minuten. Giet ze af en spoel af.
- 2 Besprenkel met olijfolie en leg ze terug in de warme pan. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
- 3 Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak het gehakt rul. Blus af met de rode wijn en giet de tomatensaus erbij.
- 4 Laat circa 10 minuten koken en iets verdampen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
- 5 Meng voor de kaassaus de Parmezaanse kaas met de mozzarella, basilicum en yoghurt. Bouw de lasagne op in diepe borden: schep een beetje warme gehaktsaus in het bord.
- 6 Leg daarop een lasagneblad, eventueel gehalveerd, met daarop gehaktsaus, een klein beetje kaassaus en weer een lasagneblad. Herhaal dit en eindig met een laag saus. Garneer met basilicum en rozemarijn.