4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met gerookte zalm en visfilet

Lasagne met gerookte zalm en visfilet

ingrediënten


50 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

400 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

16 lasagnevellen

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

5 draadjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Laat de saffraan weken in de wijn.
  • 2 Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn met saffraan en voeg de tomatenblokjes toe.
  • 3 Laat de saus op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
  • 4 Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Roer er een paar eetlepels mascarpone doorheen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met een lepeltje saus en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 6 Schep er een paar lepels saus op en beleg met de gerookte zalm.
  • 7 Herhaal dit 2 keer met pastavellen, saus en repen visfilet en eindig met een laag pastavellen.
  • 8 Roer de overige mascarpone los met het ei, het citroensap en de -rasp. Giet dit over de pastavellen en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 44 gram