4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met groene groenten, bosui en ricotta

Lasagne met groene groenten, bosui en ricotta

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 handje pijnboompitten
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram ricotta
250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

munt
2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de courgette met olijfolie en bestrooi met zout. Verhit de grillpan en rooster de courgetteplakken aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan.
  • 2 Smelt voor de saus de boter en voeg de knoflook en het witte deel van de bosui toe. Voeg de bloem toe, roer tot een roux en laat 3 minuten garen. Roer de bouillon en kookroom in delen erdoor en bind tot een dikke saus. Roer de tuinbonen en doperwten erdoor. Voeg de munt en naar smaak citroenrasp en -sap toe.
  • 3 Schep een laag saus in de ovenschaal. Leg daarop lasagnebladen en bestrijk met ricotta. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Verdeel nog een laag saus erover en leg de helft van de courgette erop. Maak weer een laag van lasagnebladen, ricotta, kaas en saus. Eindig met courgette, ricotta en Parmezaanse kaas.
  • 4 Zet de lasagne circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi na 10 minuten met de pijnboompitten. Neem de lasagne uit de oven en bestrooi voor het serveren met de overige bosui. Garneer met munt.

bereidingstip

Deze goedgevulde schaal is genoeg voor 4-6 personen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1160 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 118 gram
eiwit 48 gram