4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met ragout van gehakt en champignons

Lasagne met ragout van gehakt en champignons

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

16 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Bak het gehakt en de pancetta gelijktijdig in een droge koekenpan rul en bruin.
  • 2 Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 3 Voeg de champignons, rozemarijn en knoflook toe en bak op middelhoge stand tot de champignons wat geslonken zijn.
  • 4 Strooi de bloem erover en roer dit even om. Giet de bouillon er al roerend bij en laat de ragout aan de kook komen. Laat op lage stand 5 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal of 4 ovenschaaltjes met een lepeltje ragout en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 6 Maak 3 lagen van de vulling en eindig met de laatste pastavellen. Bekleed de pastavellen met de plakjes mozzarella en bestrooi met een snufje rozemarijn, de pijnboompitten en wat gemalen (witte) peper.
  • 7 Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 49 gram