4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

12 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de venkel met zout en peper 4 minuten.
  • 2 Schep de venkel uit de pan. Bak de tomaten 2 minuten.
  • 3 Meng de helft van de tijm met zout en peper door de ricotta.
  • 4 Leg een laag lasagneblaadjes naast elkaar op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover een laagje venkel en een laagje tomaat.
  • 5 Verdeel daarover een laagje ricotta. Vorm zo drie lagen. Dek de bovenkant af met lasagnebladen.
  • 6 Meng het broodkruim met de kaas en de rest van de tijm. Strooi dit over de bovenkant van de lasagne en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet het gerecht circa 25 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté