4 personen
uitdagend
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met vis

Lasagne met vis

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

150 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

7 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

12 groene lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de lasagnevellen met 1 eetlepel olijfolie volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep ze uit de pan, dompel ze even in koud water en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
  • 2 Breng 1 liter water met in plakken gesneden citroen en het visbouillontablet aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 3 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de vis uit de pan.
  • 3 Giet de tonijn af. Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
  • 4 Smoor de tomaten 10 minuten in de boter met de witte wijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Roer dille, kookroom, stukjes kabeljauw, tonijn en garnalen voorzichtig door het tomatenmengsel.
  • 6 Beleg de bodem van de ovenschaal met lasagnevellen. Bestrijk deze met 1/5 deel van de crème fraîche en peper en zout en 1/4 deel van het vismengsel. Herhaal dit 3 keer en eindig met crème fraîche. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Eet er een groene salade bij.

wijnadvies

Een verdicchio of andere goede witte Italiaanse wijn verdient de voorkeur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 54 gram