4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met zalm en courgette

Lasagne met zalm en courgette

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kruidenbouillon van tablet
2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

12 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnevellen in ruim water met zout beetgaar. Schep de vellen uit de pan en leg ze op een vochtige doek.
  • 2 Kook de helft van de courgetteblokjes in de bouillon in 10 minuten gaar. Giet ze af, vang het vocht op, en pureer ze met de crème fraîche.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de rest van de courgetteblokjes 3 minuten. Schep de pesto erbij en roer dit mengsel door de courgettesaus. Breng op smaak met peper. Voeg, als de saus te dik is, een klein scheutje courgettekookvocht toe.
  • 4 Schep een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop 4 lasagnevellen met daarop een laagje saus en repen zalm. Herhaal dit nog een keer en dek af met de laatste lasagnevellen bedekt met een laagje saus en bestrooid met de kaas. Zet het gerecht onafgedekt 20 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 30 gram