4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne tricolore

Lasagne tricolore

ingrediënten


25 min
4 personen
2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

2 paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

350 gram ricotta

benodigdheden

blender

staafmixer

grote ovenschaal

  • 1 Maak 3 verschillende sauzen. Begin met de witte saus en meng 250 gram ricotta met de Parmezaanse kaas en de helft van de knoflook. Houd apart.
  • 2 Breng de melk met de laurier aan de kook op een lage stand. Smelt 30 gram boter met de bloem en bak al roerend circa 2 minuten op middelhoge stand. Giet een beetje melk erbij en roer glad. Giet de rest van de melk erbij en roer al kokend glad.
  • 3 Verhit de rest van de boter en bak hierin de spinazie. Pureer met de rest van de ricotta. Meng met de bechamelsaus en roer kort glad. Houd deze groene saus apart.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en bak hierin de ui circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten, tot de paprika zacht is. Voeg de tomaten toe en kook circa 7 minuten op een hoge stand. Voeg de rest van de knoflook toe en roer goed door. Houd deze rode saus apart.
  • 5 Giet eerst de groene saus in de ovenschaal en leg 4 lasagnebladen erop. Vervolg met de witte saus en leg weer 4 lasagnebladen erop. Eindig met de rode saus. Verdeel de mozzarella erover en bak de lasagne in de oven in circa 50 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 36 gram