4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne van aubergine met geitenkaas

Lasagne van aubergine met geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

salie
eetlepel salie

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine met zout en besprenkel met olijfolie. Verhit de grillpan, leg de aubergineplakken naast elkaar erin en gril 3-5 minuten per kant.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Roer de tomaten erdoor en laat zonder deksel 10 minuten zachtjes koken.
  • 3 Roer de fijngehakte salie door de saus en breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Verdeel een kwart van de tomatensaus over de ovenschaal. Leg een derde van de aubergineplakken en een derde van de geitenkaas erop. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laag tomatensaus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 5 Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin. Garneer met blaadjes salie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 23 gram