4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagnepakketjes met kruidenricotta

Lasagnepakketjes met kruidenricotta

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels groene tuinkruiden (salie, bieslook, basilicum, tuinkers of rucola)

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

400 gram ricotta
8 lasagnevellen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de lasagnevellen met zout beetgaar. Schep een keer om zodat de blaadjes niet aan elkaar plakken.
  • 2 Meng de ricotta met peper, het ei en 3 eetlepels tuinkruiden. Rooster voor de saus de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Voeg de olijfolie en tomatenreepjes toe en verwarm zonder te koken. Leg de lasagnevellen naast elkaar.
  • 4 Verdeel het ricottamengsel over het midden van de vellen. Vouw de lange deegkanten over de vulling. Druk of draai de open uiteinden dicht en leg de pakketjes naast elkaar in de schaal.
  • 5 Verdeel de saus en geraspte kaas erover en verwarm het gerecht 10 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de kruiden er vlak voor het serveren over.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Laten we maar Italiaans beginnen: Verdicchio dei Castelli di Jesi en Villa Mondi Soave. Een uitstapje naar Zuid-Afrika is echter toegestaan. Vergeet u dan niet te stoppen bij Sauvignon Blanc van Berg Schaduw?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté