4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagnette met linzen en boerenkool

Lasagnette met linzen en boerenkool

ingrediënten


30 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

125 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram pizzakaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
375 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

150 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik linzen

dit product is niet beschikbaar

1 pot pastasaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de pastasaus, linzen en groentebouillon toe. Kook zachtjes tot een dikke saus.
  • 2 Giet kokend water over de boerenkool en laat uitlekken. Schep de kool door de linzen. Snijd de lasagnebladen in de lengte in brede repen. Steek ze in de saus en kook zachtjes 5-7 minuten, tot de lasagnerepen zacht zijn.
  • 3 Verdeel de ricotta of feta en kaas erover en gratineer onder een hete ovengrill. Garneer naar smaak met basilicum

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een Australische Stoney Creek rosé gemaakt met de druiven shiraz en petit verdot. Deze frisse, levendige wijn met de smaak van rood bessenfruit, aardbeien en kersen combineert goed met onder andere pastagerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram