- 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de pastasaus, linzen en groentebouillon toe. Kook zachtjes tot een dikke saus.
- 2 Giet kokend water over de boerenkool en laat uitlekken. Schep de kool door de linzen. Snijd de lasagnebladen in de lengte in brede repen. Steek ze in de saus en kook zachtjes 5-7 minuten, tot de lasagnerepen zacht zijn.
- 3 Verdeel de ricotta of feta en kaas erover en gratineer onder een hete ovengrill. Garneer naar smaak met basilicum
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Serveer bij dit recept een Australische Stoney Creek rosé gemaakt met de druiven shiraz en petit verdot. Deze frisse, levendige wijn met de smaak van rood bessenfruit, aardbeien en kersen combineert goed met onder andere pastagerechten.