4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagnette met spinazie en geitenkaas

Lasagnette met spinazie en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

30 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat even pruttelen.
  • 2 Pureer intussen met een staafmixer de basilicum, rest van de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de overige olijfolie tot een basilicum-olie. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg de tomaatjes toe aan de tomatensaus en laat de spinazie in porties erin slinken. Snijd de lasagnebladen in de lengte in vieren en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Roer de lasagnette door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de pasta over 4 borden en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met de basilicum-olie en bestrooi met de overige pijnboompitten.

bereidingstip

Bak de spinazie in dit recept niet te lang mee, de smaak wordt dan wat bitter.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 23 gram