4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagnette met tomatensaus en mozzarella

Lasagnette met tomatensaus en mozzarella

ingrediënten


25 min
4 personen
2 bollen buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 potje zongedroogd tomaatje

dit product is niet beschikbaar

250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Bewaar een kopje van het kookvocht.
  • 3 Maal intussen de zongedroogde tomaatjes, knoflook, tomaten en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine.
  • 4 Voeg de olijfolie en een scheutje kookvocht toe en meng tot een smeuïge saus.
  • 5 Verhit een koekenpan op middelhoge stand en schep de tomatensaus erin.
  • 6 Warm kort door en laat de spinazie erin slinken.
  • 7 Giet de lasagnette af en schep door de tomatensaus.
  • 8 Verdeel de basilicum en mozzarella erover en besprenkel met wat olijfolie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 36 gram