4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht, ontbijt
home recepten Latkes met gerookte zalm en bieslookroom

Latkes met gerookte zalm en bieslookroom

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de aardappels fijn en knijp zo veel mogelijk vocht eruit. Meng met de ui, het ei en paneermeel.
  • 2 Vorm kleine platte burgertjes van het aardappelmengsel. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de latkes aan beide kanten goudbruin.
  • 3 Meng de zure room met de bieslook. Serveer de latkes direct met de zalm en bieslookroom.

bereidingstip

Om de aardappel echt goed te laten binden kun je nog een extra ei toevoegen aan het mengsel. Bak de latkes vervolgens krokant in voldoende en goed hete olie en serveer als ontbijt, voorgerecht of hapje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels