4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Lauwwarme aardappel-aspergesalade met gepocheerd ei

Lauwwarme aardappel-aspergesalade met gepocheerd ei

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

azijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels panko

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

600 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mayonaise
100 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Laat uitstomen en snijd in blokjes.
  • 2 Meng de rode peper met de yoghurt, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Kook de asperges in 5-7 minuten beetgaar en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm. Schep de dressing door de aardappels.
  • 3 Blancheer de doperwten, giet ze af en meng door de sla. Spatel de asperges, kappertjes en sla met erwtjes door de aardappels.
  • 4 Verhit de boter en bak de panko goudbruin. Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Roer het water tot een draaikolkje en breek hierin 1 ei. Gaar circa 3 minuten en schep het ei uit de pan in koud water. Herhaal deze stappen met de overige eieren.
  • 5 Verdeel de salade over 4 borden, leg een gepocheerd ei erop en snijd open zodat het zachte eigeel over de salade loopt. Bestrooi met de krokante panko.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté