4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Lauwwarme bietensalade met ricotta

Lauwwarme bietensalade met ricotta

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de bieten aan de bovenkant kruislings in en besprenkel ze met 5 eetlepels olie en de azijn.
  • 3 Bestrooi met zout en peper, maak er met aluminiumfolie 4 pakketjes van en rooster de bieten in de oven in circa 1 uur gaar.
  • 4 Verwijder het folie en laat de bieten even afkoelen.
  • 5 Meng intussen de ricotta met de sinaasappelrasp, 1 eetlepel olie, zout en peper.
  • 6 Meng intussen de ricotta met de sinaasappelrasp, 1 eetlepel olie, zout en peper. Verdeel de veldsla over een schaal en leg de bieten erop.
  • 7 Schep het ricottamengsel in de bieten en besprenkel met olie en azijn.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté