4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Lauwwarme bietensalade met rode ui

Lauwwarme bietensalade met rode ui

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

50 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram rauwe bieten

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de bieten om met de olie, kruiden, knoflook, zout en versgemalen peper in een ovenschaal. Voeg een paar eetlepels water toe en dek af met aluminiumfolie. Bak de bieten in de oven in circa 40 minuten beetgaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Meng de bietenparten met de uienringen en verdeel over 4 borden.
  • 4 Maal er wat zout en peper over en bedruppel met een beetje dressing. Schep de rest van de dressing door de sla en kipreepjes. Verdeel dit in een mooi bergje over de bietensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté