4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Lauwwarme couscoussalade met rozijnen en gerookte kip

Lauwwarme couscoussalade met rozijnen en gerookte kip

ingrediënten


20 min
4 personen
40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde munt

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de couscous met de rozijnen, komijn- en kerriepoeder en een flinke snuf zout in een kom. Schenk er 300 ml kokend water over, roer door en laat 10 minuten afgedekt staan.
  • 2 Snijd intussen de komkommer in blokjes en de gerookte kip in plakken.
  • 3 Schep de couscous om met een vork, laat even afkoelen en breng op smaak met de olijfolie, citroensap en munt.
  • 4 Schep de tomaten, komkommer en rucola door de couscous en serveer met de plakken gerookte kipfilet.

bereidingstip

Couscoussalade over? Neem de salade koud mee als lunch.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté