4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lauwwarme noedelsalade met paksoi

Lauwwarme noedelsalade met paksoi

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bos lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

250 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg de noedels in de bouillon en laat ze wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de noedels onder koud water af. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  • 2 Gebruik de kleine bladeren van de paksoi en snijd ze in brede repen. Was en droog ze.
  • 3 Knip de noedels met een schaar in grove stukken en meng ze met de lente-ui, rode peper en paksoi.
  • 4 Fruit de knoflook op een lage stand in de olie tot hij begint te geuren. Voeg de gembersiroop, ketjap en azijn toe en roer even door.
  • 5 Giet de warme dressing over de noedelsalade en schep alles goed door elkaar.

wijnadvies

Arthur Metz Pinot Blanc


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 10 gram