4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Lauwwarme salade niçoise

Lauwwarme salade niçoise

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels kappertjes
200 gram olijven
250 gram cherry-/kerstomaatjes
400 gram krieltjes
2 theelepels mosterd
4 eetlepels wittewijnazijn
7 ansjovisfilets
stokbrood
4 eieren
250 gram tonijnsteaks
200 gram sperziebonen
7 eetlepels olijfolie

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de sperziebonen op middelhoge stand in circa 5 minuten beetgaar. Bestrijk de tonijnsteaks met 2 eetlepels olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Kook de eieren in 6-7 minuten hard.
  • 2 Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster. Meng de ansjovisfilets met de azijn, mosterd en rest van de olie. Halveer de sperziebonen. Meng de krieltjes met de tomaatjes, olijven, kappertjes en sperziebonen. Verdeel de salade over kommen en giet de helft van de dressing erover.
  • 3 Trek de tonijnsteaks uit elkaar en leg deze op de salade. Snijd de eieren in kwarten en verdeel over de salade. Giet de rest van de dressing erover en serveer met het stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 31 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier