4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Lauwwarme salade van artisjok met geroosterde tomaatjes

Lauwwarme salade van artisjok met geroosterde tomaatjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stukje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

500 gram cocktailtomaten

benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Leg de trostomaatjes in een metalen barbecue- of ovenschaaltje en schenk een straaltje olijfolie erover. Dek af met aluminiumfolie en rooster de tomaatjes circa 10 minuten op de barbecue, tot ze een beetje open knappen.
  • 2 Pluk de basilicumblaadjes en snijd de steeltjes heel fijn. Meng deze steeltjes met 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, oregano, zout en peper. Druppel dit over de tomaatjes en rooster nog een paar minuten verder zonder folie.
  • 3 Snijd intussen de artisjokharten in dunne partjes. Schep de tomaatjes door de artisjok. Hussel de basilicumblaadjes voor het serveren erdoor en bestrooi de salade met de kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een Nava Rueda Verdejo. Aromatisch, tropisch en verkwikkend.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 6 gram