4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lauwwarme sperziebonensalade met makreel

Lauwwarme sperziebonensalade met makreel

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met 1 eetlepel olie, zout en peper en bak ze hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 2 Kook intussen de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en schep ze in een grote schaal. Schep de ui en kruiden erdoor en breng op smaak met olijfolie, citroen­ rasp en een paar druppels citroensap. Schep als laatste de makreel door de salade.
  • 3 Schud de krieltjes in de laatste minuten van de baktijd om met een paar druppels citroensap en (grof) zout en serveer bij de sperziebonensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 17 gram