gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Lava-cakejes met dulce de leche

Lava-cakejes met dulce de leche

ingrediënten


35 min
blik dulce de leche

dit product is niet beschikbaar

6 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

85 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

170 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

85 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 (ramequin)bakjes

6 eenpersoons ovenschaaltjes

spuitzak

  • 1 Bereid de dulce de leche, ().
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de chocolade met de boter in een kom au bain-marie en roer goed door.
  • 3 Meng in een andere kom de suiker met de bloem. Klop de eieren los en voeg het chocolademengsel in een dun straaltje al kloppend toe.
  • 4 Meng vervolgens de bloem door het chocolademengsel en mix tot een glad beslag. Giet het beslag tot tweederde in de schaaltjes en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 5 Neem de schaaltjes uit de koelkast, doe de dulce de leche in een spuitzak en spuit wat van de karamelpasta in het midden van ieder schaaltje.
  • 6 Bak de cakejes in de oven in 15 minuten gaar. Keer op een bordje en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 12 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst