eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Lava cakejes met salted caramel

Lava cakejes met salted caramel

ingrediënten


15 min
pot salted caramel
60 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 papieren cupcakevormpjes

muffinbakblik

  • 1 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Schep de bloem erdoor.
  • 2 Klop de eieren in een aparte kom met de suiker wit en schuimig. Spatel het chocolademengsel erdoor.
  • 3 Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en giet het beslag erin tot de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn. Zet circa 30 minuten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Schep in het midden van elk cakeje 1 eetlepel karamel en bak de cakejes 8-10 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer lauwwarm.
  • 7 Lekker met een bolletje vanille-ijs.

bereidingstip

Vervang de chocolade door 75 gram gehakte hazelnoten met 2 eetlepels sinaasappel- of notenlikeur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 8 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks