6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Lavacakejes met kaneelijs

Lavacakejes met kaneelijs

ingrediënten


20 min
6 personen
500 milliliter vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kaneelijs
50 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

80 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 muffinbakvormpjes

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Laat even afkoelen.
  • 2 Klop intussen de eieren met de suiker luchtig tot het mengsel in volume is verdubbeld. Schenk de gesmolten chocolade bij het eimengsel en roer goed door.
  • 3 Voeg vervolgens langzaam het bakmeel toe en roer tot een glad beslag. Giet het beslag in de muffinvormpjes en laat circa 1 uur koelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Bak de cakejes circa 10 minuten in de oven, totdat de zijkanten stevig zijn en de kern nog enigszins vloeibaar is.
  • 5 Neem de lavacakejes voorzichtig uit de vormpjes en serveer warm met een bolletje ijs.

wijnadvies

Chocolade is zeker een wijn­liefhebber. Vooral met Cream Sherry vormt het een droomcombinatie. Maar vlak ook de liefde voor cacao van Moscatel en Ruby en Tawny Port niet uit. En bij desserts met heel bittere chocolade smaakt juist rood van pure Cabernet Sauvignon heel spannend. Probeer maar eens!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté